Atunci când vorbim de felul nostru de a mânca, e bine să ştim că nu există numai „foarte prost” şi „foarte corect”.
În percepţia majorităţii, la „foarte prost” intră junk food, fast-food, alimente foarte procesate, alimente bogate caloric dar sărace în nutrienţi, alcool, semi-preparate, dulciuri, patiserie, sucuri, etc, iar la „foarte corect” intră alimente naturale şi neprocesate, carne, legume, fructe, leguminoase, seminţe, cereale integrale, lactate, ouă, oleaginoase, etc.
Atunci când ai o alimentaţie bazată pe alimentele din prima categorie, e greu să faci saltul DIRECT în cea de-a doua.
Alimentaţia noastră trebuie privită ca un continuum.
Multe persoane sunt undeva pe la 2-3 şi vor ca de mâine să fie la 9-10.
Atunci când vrei să îţi schimbi toate mesele, toata alimentaţia ta, în acelaşi timp, la un moment dat vei fi copleşit de dimensiunea schimbării la care te-ai angajat.
În scurt timp vei spune: „- Abort mission! I repeat: Abort mission!”
Este imposibil să-ţi creezi nişte obiceiuri sănătoase peste noapte.
Doar obiceiurile create pas cu pas te pot duce mai departe spre schimbarea permanentă a stilului tău de viaţă.
Un obicei necesită atenţie, repetiţie şi constanţă.
Nu poţi fi atent, repetitiv şi constant cu 5 obiceiuri pe care le construieşti deodată.
Trebuie să începi cu chestii mici, cu paşi mici pe care eşti sigur că îi poţi face zilnic, day in day out.
Tocmai de aceea ar fi bine ca mindsetul tău de dinainte de o masă să fie următorul: „Cum pot să fac ca această masă sa nu mai fie de 2-3, ci să fie de 4-5?”
Concentrează-te doar pe o singură masă, pe aceeaşi masă, în fiecare zi, timp de 3-4 săptămâni şi după aceea abordeaz-o pe următoarea.
Spor. You kick ass!